Tästä voit ilmoittautua mukaan Koodaustuntiin! Ideana on, että kasvattaa oikealla näkyvää osallistujien määrää ja samalla saada uutta näkemystä siitä miten tietotekniikkaa voi hyödyntää aktiivisena ja luovana toimijana :)

Opettajalle

Ilmoita oppilaasi mukaan ja järjestäkää yhden tunnin mittainen perehdytys ohjelmointiin jossain välissä teemaviikon aikana. Ideoita Koodaustunnin sisällöksi voit katsoa Miten aloitan? -sivulta.

Ilmoita oppilasryhmäsi mukaan!

Oppilaalle

Pyydä opettajaasi ottamaan asia esille koulussa. Kerro tästä sivustosta ja siitä miksi haluat oppia ohjelmointia ja miksi uskot oppimisen olevan tärkeää tulevaisuuden kannalta. Voit näyttää opettajallesi tämän videon:

Ohjelmoijalle

Ryhdy koodauskummiksi! Kerro tästä sivustosta lähikoulusi rehtorille tai tutuille opettajille ja kerro miksi lasten olisi mielestäsi tärkeää saada kosketusta ohjelmointiin. Tarjoudu apuopettajaksi opettajille, jotka ilmoittavat oppilaansa mukaan koodaustuntiin.

Muille

Voitko innostaa lapsesi tutustumaan ohjelmoinnin perusteisiin tai haluatko ehkä kokeilla itse? Tsekkaa Miten aloitan? -sivu.

Ohjelmoinnista mediassa

Ohjelmoinnin opetuksesta peruskoulussa on ollut paljon puhetta mediassa viime aikoina. Tässä kokoelma aiheesta kirjoitettua:

Fork me on GitHub