Mikä on Koodaustunti?

Koodaustunti on yhden tunnin johdatus tietojenkäsittelytieteeseen, joka toteutetaan haluamanasi ajankohtana. Koodaustunnin tarkoituksena on tutustuttaa “koodaamiseen” ja tehdä sitä arkipäiväiseksi Ja vähentää aiheeseen liittyvää “mystiikkaa” tarjoamalla mahdollisuus oppia perusteita pienellä kynnyksellä.

Koodaustunnin (Hour of Code) idea on peräisin Yhdysvalloista ja projektia tukevat monet merkittävät tietotekniikka-alan vaikuttajat kuten Facebookin perustaja Mark Zuckerberg, Microsoftin perustaja Bill Gates, Twitterin Jack Dorsey ja Dropboxin Drew Houston. Tänä vuonna Hour of Code vietetään 8.-14.12.2014. Tämän suomenkielisen sivuston tarkoituksena on madaltaa suomalaisten käyttäjien kynnystä perehtyä aiheeseen.

Tavoitteena on osoittaa, että kuka tahansa voi oppia perusasiat: olla TEKIJÄ, KEKSIJÄ, INNOVAATTORI!
Tavoitteemme on saada 10000 suomalaista koululaista kokeilemaan ohjelmointia!

Tapahtuman englanninkielisillä kotisivuilla on erilaisia ​​itseohjautuvia opetusohjelmia, joiden avulla kuka tahansa voi osallistua, välineenä vain web-selain, tabletti tai älypuhelin. Osallistuminen on mahdollista jopa luokkahuoneissa, ilman tietokoneita. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita.

Katso esittelyvideot!

Ohjelmoinnista mediassa

Ohjelmoinnin opetuksesta peruskoulussa on ollut paljon puhetta mediassa viime aikoina. Tässä kokoelma aiheesta kirjoitettua:

Fork me on GitHub